TOBB’dan alınan yazıda Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın ekte sunulan tıbbi malzemeleri satın almak istediği bildirilmektedir.
Enerji Piyasaları İşletme A.Ş., Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde gerçekleştirilecek seminerde, 01 Haziran 2021 tarihinde devreye alınması planlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemi anlatılacaktır.
Lyon Ticaret Ateşeliği'nden alınan yazıya atfen, Ataşeliğimize ulaşan ve aralarında oldukça büyük ölçeklilerin de bulunduğu Türk firmalarından, Fransa'ya ihracat yaparken dolandırıldıkları yönünden şikayetler geldiği belirtilmektedir.
24 Mart 2021 Çarşamba günü 17.00-18.30 saatleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ABD Ticaret Odası tarafından "Teksas Sanal Ticaret Heyeti" düzenlenecektir.
Dakka Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıya atfen, Bangladeş'te faaliyet gösteren ve aşağıda bilgileri verilen kişilerin daha önce bazı Türk firmalarla yaptıkları ticari işlerde ticari ihtilaflardan ziyade kötü niyetli ve şüphe uyandıran davranış ve-
ihracatçı firmalarımızın ticari ilişkilerinde haksız şekilde sorun yaşadıkları aşağıda isimleri belirtilen Cezayirli ithalatçı kişi ve firmalar ile ticari münasebette bulunacak ve/veya bulunma ihtimali olan firmalarımızın ihtiyatlı olmaları hususunda.
Genelge kapsamında muaf olan ve çalışmaya devam etmek isteyen üyelerimizin, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde çalışacak personeli için İŞLETME ANTETLİ KAĞIDINA İZİN BELGESİ düzenlemesi gerekmektedir.
Türk sanayicisi ve tacirinin ürünlerini ABD pazarına taşımak ve orada kalıcı olmasını sağlamak üzere hayata geçirilen TTM, Turkish Trade Center Chicago (TTC Chicago) ismiyle, 10 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek.
Ticaret Sicili Müdürlüğünce verilen sicil tasdiknamesi, iflas ve konkordato belgesi, Merkez nakil işlemleri için alınan 111.madde belgesi MERSİS sistemi üzerinden online müracaat edilerek e-imzalı olarak alınabilmektedir.